Kurs er lærerikt!

Ønsker du å delta på kurs?

For kurs som er rettet mot jakt med spaniels, jaktanleggsprøve eller jaktprøve, tar du kontakt med den næreste avdeling av spanielklubben. Dersom den ikke skal arrangere kurs i nærmeste fremtid ser du hva de andre avdelingene kan tilby av kurs – i medlemsbladet vårt Våre Spaniels og på avdelingenes hjemmesider.

Når det gjelder valpekurs og kurs innen spor, ettersøk, agility og lydighet osv. kan det hende at din avdeling har et godt tilbud. Ofte er dette kurs åpne for alle raser og de annageres av lokale hundeklubber og jakt- og fiskeforeninger. du kan også sjekek hva andre raseklubber med aktivitet i området der du bor har av tilbud.

Planer om å arrangere kurs?

Ta kontakt med avdelingens styre
Si hvilket kurs du kan tenke deg at avdelingen arrangerer. Dersom de ikke har planer om et slikt kurs og ikke kapasitet til å arrangere det, kan du kanskje ta på deg arbeidet selv? På små plasser er det lite med kurstilbud med mindre man gjør noe med detet selv…

Sett opp et budsjett
Ha vil det koste å få en instrktør til å holde kurset? Se på reiseutgifter, overnatting og honorar. Hva trenger du av kurslokale og utstyr? Hvor mange deltakere kan det være på kurset. Hva blir kursavgiften dersom dere ikek skal gå i underskudd?

Gjør avtale med instruktør
På NKK’s hjemmeside finner du en oversikt over alle NKK’ instruktørene. Trinn I instruktører kan brukes til alle grunnleggende kurs som valpekurs og dressurkurs. Trinn II instruktørene kan brukes innen sitt fagområde som er lydighet, agility, brukshundprøver og jakt. NSK har har fire trinn II instruktører jakt med fagområde støtende hund. Husk å ha avtale med instruktør før du annonserer kurset.

Oversikt over alle godkjente NKK-instruktører: 
Fullstendig oversikt finner du også på NKK’s hjemmeside.
Oversikt over alle dommere for alle prøvetyper finner du også på kennelklubbens hjemmeside.

Søk om støtte til voksenopplæring
Det anbefales å søke Studieforbundet Natur og Miljø om tilskudd til voksenopplæring og å bruke en studieplan som de allerede har godkjent. Du må søke om tilskudd før kursstart! Det finnes en rekke studieplaner å velge mellom fra valpekurs til dressurkurs, fra ettersøk av skadet hjortevilt til jakt med spaniel. Kun noen av de mange kursplanene ligger ute på internett. I 2012 kan man få kr. 100 i tilskudd pr kurstime. husk å sende inn kursrapporten senest 3 måneder etter kurset for å få maksimal utbetaling.

Kurset 6151 Jakt med spaniels er et helgekurs på 15 timer.
Kurset 1158 Spaniel-grunnkurs er et fint 12 timers kurs for nybegynnere.

Studieplan for disse kursene og regler for tilskudd finner du på studieforbundet.

Link til Studieforbundet Natur og Miljø

Avdelingen kan søke hovedstyret om tilskudd
Ta kontakt med klubbens hovedstyre for å få mer informasjon.

Spre informasjon om kurset
Du kan reklamere for kurset både i Våre Spaniels, ved å sende ut informasjon til avdelingens medlemmer og ikke minst via klubbens hjemmeside. Enkelte kurs kan være aktuelle for medlemmer utenfor egen avdeling, mange av de grunnleggende kursene kan være aktuelle for andre raser enn spaniels. Å arrangere kurs kan være en god måte å få til aktivitet i avdelingen og noen ekstra kroner i klubbkassa.