Nyheter

NM i spanieljakt 2017

01 Jul, 2017

Kategorier: Jakt, Konkurranse, NM, Nyheter
img

I år arrangeres det 2. norgesmesterskap for spaniels, og vi jobber for å få til en minneverdig helg for alle som er interessert i jakt og jaktprøver med spaniels.

Selve Norgesmesterskapet avholdes på Hemnes lørdag 14. oktober, og deltakerne vil være max 12 påmeldte hunder med oppnådd kvalitetskrav.

Prøven arrangeres som Vinnerklasse med konkurransebedømming hvor deltakende hunder rangeres i forhold til dagens prestasjoner, og bedømmes som på en EK-prøve. Det benyttes to dommere som dømmer hundene sammen. Prøven gjennomføres i et terreng hvor det er mulighet for felling og apport av varmt vilt. Fører og eier må være medlem av Norsk Spaniel Klub. Norgesmesterskapet er normalt bare åpent for norskeide hunder, men Hovedstyret kan åpne for deltakelse av utenlandske hunder. Det er ingen klasseinndeling, og alle spanielraser kan delta. Samtlige hunder må ha oppnådd minst 1 AK på norsk eller svensk prøve i løpet av inneværende sesong eller de to foregående sesonger. Ved overtegning prioriteres deltakelsen etter oppnådd premiegrad. Meritter oppnådd i inneværende sesong går foran meritter fra tidligere sesonger.

Mange hunder har allerede klart kvalifikasjonskravet, og det er fremdeles noen prøver å stille på for de som ønsker å kvalifisere seg. Informasjon om påmelding til disse prøvene finner dere i NKKs terminliste.

Påmelding til Norgesmesterskapet sendes til espen@woodspringer.no
Deltakelse vil først bli bekreftet etter påmeldingsfristen, og en rangering av resultater.

Vi har fått på plass et særdeles kompetent dommerpar:

Dommer 1 (Hovedommer): Jeremy Organ er Panel A dommer i Storbritannia, og har dømt en rekke prøver og mesterskap i Storbritannia, Sverige, Danmark og Finland.

Dommer 2: Wenche Farstad er en av Norges mest erfarne dommere, og har dømt våre nasjonale prøver i en årrekke.

Prøveleder: Knut Framstad

NKK-representant: Arild Stenbråten

Skyttere: Hans Hodne og Inge Bergland

Sikkerhetsansvarlig/publikumsvert: Marius Lysø

Arrangementskomite: Heidi Lysø, Therese Myrhaug, Knut Framstad, Anders Brunvoll, Tina Skjøld, Espen Skjøld

I etterkant av prøven vil vi arrangere premieutdeling og sosial samling. Mer informasjon om dette vil følge!