Nyheter

Fire spaniels i NM-kvalik i rallylydighet 20. august

16 Aug, 2016

img

NM i rallylydighet gikk av stabelen på Sanda Camping, Bø i Telemark 20. og 21. august 2016. Stevnet ble arrangert som ordinær prøve i alle klasser begge dager. Nærmere 170 ekvipasjer startet hver dag, og det var utrolig moro å se mangfoldet av raser, fra dachs til border collie, fra løwchen til berner sennen-hund. Selv i NM-kvaliken er det stor mangfald i raser, ca. 35 ulike raser pluss ulike blandinger er representert. Hvilken annen hundesport kan vise en slik bredde?

Av de 170 påmeldte hundene hver dag startet ca. 30 i klasse 1, 30 i klasse 2, 44 i klasse 3 og 68 i elite. For å delta i NM-kvaliken måtte ekvipasjen ha startet i eliteklasse før påmeldingsfristen gikk ut. NM-kvaliken lørdag ble dømt av to dommere pluss en overdommer. De øvrige klassene lørdag og søndag ble dømt som vanlig.

Eliteklasse lørdag var også NM-kvalik. De 29 beste ekvipasjene denne dagen + NM-vinneren fra i fjor gikk videre til finale søndag. Ingen påmeldte var direkte kvalifisert til finalen. For å kunne gå direkte til finalen måtte ekvipasjen ha oppnådd 5 x 200 poeng i eliteklasse på tidligere stevner det siste året. De som disket lørdag fikk ikke delta i finalen, noe som kunne resultere i færre enn 30 hunder i finalen. I 2015 var det 56 hunder i NM-kvaliken, men bare ni kom gjennom uten disk!

Spaniels som startet i NM-kvaliken:

414 Linn Therese Andersen med Yxsjöstugan's Tia (welsh springer spaniel)
415 Ida Anette Norheim med El-Sjoko (cocker spaniel)
419 Lise-Lotte Gundersen med Catchio's Blue Shadow (cocker spaniel)
435 Helene Berglund med Fantins Whinny (engelsk springer Spaniel)

NM-spaniels-16I klasse 2 startet Nina Johnsrød med Sempre Sempre Felicita Bimbik’s Amor (clumber) og i klasse 3 startet Bente N. Langsø med Statesman In The Pocket (amerikansk cocker spaniel) og Hilde Rognlien med Carillo Aspire (amerikansk cocker spaniel).

Ingen spaniels kom på pallen i NM-finalen i 2016, men vi gratulerer Lise-Lotte Gundersen og cockeren Shadow med 9. plassen og dermed beste spaniel. Helene Berglund og Winny diska dessverre.

Denne artikkelen ble først publisert 16. august, og oppdatert 18. oktober 2016. Resultatene ble presentert på Norsk Spaniel Klubs facebookside NM-helgen.