Nyheter

Endelige lister: Årets brukshunder 2020

01 Jan, 2021

Kategorier:
img

Tiden for korrekturlesning er ute og det ble gjort en liten endring et stykke nede på listene for årets mestvinnende sporhunder. De øvrige resultatene er som offentliggjort 1. januar 2021. Vi takkar for alle innsendte resultater og gratulerer alle på listene.

Årets mestvinnende spaniels på bruksprøver 2020

I 2020 oppnådde flere hunder i grenene blodspor og rallylydighet maks poeng. I tillegg var det tre hunder i agility som oppnådde samme poengsum. Statuttene sier at det innen samtlige grener skal kåres kun EN vinner og de tre beste i disse grenene er derfor rangert etter oppnådde poeng på selve prøven, mulig feilpoeng (gjelder agility) eller etter flere resultater utover de tre beste.

Blodspor: Det var åtte hunder som oppnådde 300 poeng som er max oppnåelig. De har alle sine tellende resultater fra eliteklasse og nå som det gis poeng på blodspor har de alle tre oppnådd ulike poengsummer. De to beste hundene hadde akkurat samme poengsum sammenlagt på sine tre tellende prøver og derfor måtte vi gå videre og se på et eventuelt fjerde resultat. Begge hundene hadde en fjerde tellende prøve og kun 1 poeng skilte hundene her. Hunden som står som nummer tre på spor er den hunden som har oppnådd høyest sammenlagt poengsum av de 9 øvrige hundene. De øvrige hundene med max poeng på spor står på en delt 4.plass uten å være rangert.

Rallylydighet: Tre hunder hadde oppnådd 3 x 1 premie i eliteklasse som er maks poengsum. Også her ble det kåret en vinner ved å legge sammen poengene de har på sine tre tellende resultater. Vinneren har blant annet oppnådd 2 x 200 poeng i eliteklasse som er maks oppnåelig på denne prøven.

Agility: I år var det ingen hunder som hadde oppnådd max poeng i agility, men tre hunder hadde oppnådd det samme. Den ene hunden hadde noen små feilpoeng på sitt ene resultat og ble dermed nummer tre. Hund nummer to har flyttet opp til klasse 3 denne sesongen og hadde kun 1 tellende resultat utover sine tre. Det ble derfor en vinner som i tillegg til sine tre tellende resultater hadde 8 feilfrie resultater i hopp 3.

Gratulerer til årets vinnere og alle dere andre! Lykke til videre!

Ellen Getz Wold

Årets mestvinnende på bruksprøver finner du her

Årets allsidighetspaniel finner du her