Nyheter

Årets mestvinnende brukshunder 2017

01 Jan, 2018

Kategorier: Jakt
img

Eventuelle korreksjoner til årets mestvinnende lister sendes Ellen Getz Wold på mail ellengw@online.no innen to uker fra lista offentliggjøres, det vil si senest 15. 01.2018!

 

På årets jaktspaniel deler to hunder førsteplassen; begge med full poengsum og dermed to svært verdige vinnere begge to. NSK sine statutter sier at dersom to hunder står likt i årets jaktspaniel så vil begge dele førsteplassen, og Streamside`s X-Belle og Fantins Bird Bagger hadde i år lik poengsum da begge hadde 3 x 1 EK på jaktprøver. Fantins Bird Bagger blir med dette også årets jaktspaniel for tredje året på rad!

Årets sporspaniel ble spennende i år også da begge de to øverste hundene hadde full pott med 5 X HP på spor. Det skal kåres en vinner i denne grenen og da teller øvrige resultater ut over de fem gjeldende. Da vant Desperados Vilja for tredje året på rad, en imponerende seiersrekke! Begge de to beste hundene hadde flere HP, Vilja hadde 9!

I LP toppen troner en ”ny” stjerne som har flotte LP resultater i tillegg til resultater i andre grener i år. Det er cockeren Hunters Guilds Fabbri som har tre premieringer i LP klasse 3; hvorav en 1 premie og LP cert. Samme eier vant årets LP-spaniel med en annen cocker i fjor.

Dette året vant cockeren Gloslibråten Benita NM i agility og siden det gis ekstra poeng til NM-vinneren og denne hunden også har flere andre gode resultater å vise til, fikk vi en meget verdig agility-vinner.

Det er mange som konkurrerer i rallylydighet med spaniels og i år hadde hele seks hunder oppnådd 3 x 1. premie i eliteklasse. Det skal kåres en vinner også i denne grenen, og da vinner den hunden som har høyest poeng sammenlagt på sine tre tellende kritikker. Fantins Whinny gikk seirende ut med imponerende 599 av 600 oppnåelige poeng. Alle de seks beste er rangert etter sammenlagtpoeng på årets liste.

På årets brukshundliste ble det også spennende i toppen da tre hunder sto med lik poengsum på toppen. For å skille disse så legges poengsummene fra hundens tre tellende kritikker sammen og den med høyest poengsum vinner. Dermed vant, i år som i fjor, Lochaline`s Robins Uniquie fortjent årets brukshund med totalt 1344 poeng. Nummer to og tre på årets bruksspaniel er også rangert etter sammenlagt poengsum på sine tre tellende resultater. Imponerende er det også med en fører som har hele 5 hunder inne på årets brukshundliste, to som nr 2 og 3 og i tillegg står som delt vinner av årets jaktspaniel. 

Årets allsidighetsspaniel toppes igjen av en svært allsidig welsh; nemlig Yxsjöstugans Tia som vinner for tredje år på rad!  Det står stor respekt av en godt voksen hund og en fører som i år er premiert i samtlige grener med meget gode resultater!

Vi gratulerer vinnerne spesielt og ikke minst alle andre på listene! Det å komme inn på lista er en bragd. Det betyr timer med trening og start på konkurranse. Vi ønsker alle som jobber og konkurrerer med hunden sin masse lykke til også i 2018!

Listene over Årets mestvinnende brukshunder finner du her:

/Userfiles/Upload/files/Vinnere%202017-disiplin%5b656%5d(1).pdf

Listen over Årets allsidighetsspaniel finner du her:

/Userfiles/Upload/files/Vinnere%202017-allsidighet.pdf

Illustrasjonsbildet viser Årets allsidighetsspaniel 2017 Yxsjöstugans Tia. Foto: Laila Bruun