Nyheter

Valper Kennel Westaway

20 Oct, 2018

Kategorier: Valpeformidling
img
  • 2931_Mimi.jpg
  • 2931_Sydney.jpg

 

9 valper (5 hanner og 4 tisper) født 29. september 2018. Farger: lever/hvit og lever/hvit/tan

Far: «Sydney» aka Westaway Captain Cook (Australsk Champion Mewsdale All You Want - Norsk Utstillingschampion Westaway In For A Penny). Frilyste øyne og hoftestatus B.

Mor: «Mimi» aka Westaway Could It Be Magic (Norsk Utstillingschampion Chetruda Secret Asset For Inu-goya -  Norsk Dansk Utstillingschampion Westaway The One And Only). Frilyste øyne og hoftestatus C.

Farfar «Alex», bodde i Australia, og vi importerte sæd fra ham for mange år siden.  Han lever ikke lenger, men var en fantastisk hannhund med riktig rasetype og klassiske springerbevegelser, så vi var veldig glade da vi lykkes med å få valper etter ham, og nå er altså hans sønn Sydney blitt pappa.
Farmor «Anna», er en tispe som bor hos oss, hennes far er en hannhund vi importerte fra England for en del år siden. Hun har vært mestvinnende engelsk springer spaniel i Norge. Hennes far bidro til nytt blod til rasen her hjemme.

Morfar «Bo» er en hannhund vi importerte fra England og som bor her hos oss.  Han har også vært mestvinnende engelsk springer i Norge det eneste året vi har stilt ham ut.  Han representerer en del nye blodslinjer for Norge.
Mormor «Donna» bor også her hjemme, og har passert 9 år, men er fortsatt en av Norges mestvinnende springere.  Hun har tidligere vært mestvinnende engelsk springer og et annet år mestvinnende tispe i rasen.

Dette er det første kullet både til Sydney og Mimi.

Som deres ser, så representerer kullet mye av våre egne hunder, med en jevn tilførsel av nytt «blod» (utvidelse av genetisk variasjon) som er viktig for ivaretakelse av sunnheten i rasen.  Vi er samtidig opptatt av å ta vare på riktig rasetype, slik at den engelske springeren bevares som den klassisk, vakre spanielrasen den har vært så lenge.  Vi ønsker glad hunder med vakre hoder og moderate vinkler og korrekte proporsjoner.
Vi har lang erfaring med rasen, Frank hadde sitt første kull engelsk springer i 1979 (den gangen med kennelnavnet Inu-goya).  Begge er dommere for rasen.  Vi bor sentralt på Østlandet på landet i Vestfold.

Høres dette interessant ut, må dere gjerne ta kontakt på e-post: westaway@online.no eller telefon 959 84 849 (Frank) eller 901 60 736 (Stig).

Valpene er leveringsklare tidligst ved 8 ukers alder.

Frank Bjerklund & Stig Arne Kjellevold