Nyheter

Melvin 2,5 år trenger nytt hjem

01 Sep, 2021

Kategorier: Valpeformidling
img

Melvin leter etter noen som vil jobbe med hans utfordringer!

Melvin - Solidifies Exciting Exit - er en 2,5 år gammel Engelsk Springer Spaniel hannhund som omplasseres via oppdretter.

  • Han er overhode ikke en førstegangshund
  • Han er en god hund, men han har noen tillærte uvaner som må jobbes med - over lang tid.

Tenker du at du kan håndtere et langtidsprosjekt så les gjerne videre.

Melvin er godt vandt med barn, og glad i folk - som springere flest. Han er grunntrent til jakt, men det mangler en god del samspill mellom hund og fører. Han er dog lydhør på avstand og går ikke langt. Kommer på plystre/fløyte, men går mye i sin egen boble ytterst i båndet eller et stykke foran deg om løs. Han oppsøker gjerne spennende lukter eller folk/dyr han møter på sin vei. Og stimulus kontrollen er heller ikke av den beste..

Han går ikke overens med andre dominante hunder, men vi ser ikke tendenser til at han selv er dominant. (Dette kan forklares mer detaljert om seriøst interessert)

Han har fryktelig mye uro og stress i kroppen. Han sliter med å finne ro innendørs, og også utendørs om han må vente på tur for eksempel - spes typisk i en hundetrening situasjon med flere samlet. Han slapper godt av i bil dersom det ikke skjer noe utenfor bilen eller han blir igjen om noen andre hunder blir tatt med.

Han vet ikke helt hva det vil si å gå rolig, så selvvalgt tempo er hopp og sprett og full fart i alle retninger.

Om du forsøker å be han vente på tur, begrenser muligheter til å sprette rundt inne eller lignende vil han bjeffe og hyle.

Han er på den annen side glad i kos og oppmerksomhet og nokså lett å håndtere - dog må man være noe bestemt da han har mye egenvilje - og antagelig er han vandt med å få viljen sin - hvor han virkelig tester grenser.

Melvin flyttet først fra valpekjøper til første omplasseringshjem på forsommeren. Her fungerte han dessverre ikke, så etter noen uker kom han tilbake til oppdretter. Han har nå vært hos oss (oppdretter) i 4 uker og vi har jobbet en del med han. Vi ser absolutt forbedringer på samtlige områder, men han krever mye jobb fremover for å få ting på plass. Han har absolutt potensiale til å bli en fantastisk hund og kanskje også en god jakthund for den rette person?

  • Vi ønsker å følge nye eiere tett med treningsveiledning og råd for å hjelpe Melvin og nye eiere videre.
  • Vi ser først og fremst etter et rolig hjem uten andre hunder, men hos erfarne hundefolk. Gjerne uten barn, eller med voksne barn (slik at det er relativt rolige omgivelser innendørs). Er du aktiv med jakt eller hundesport er det også et pluss.

Ta kontakt på mail først og fremst og fortell om deg selv/din familie og hva du/dere kan tilby Melvin og hvilken tidligere erfaring du/dere har med hund. Så tar vi dialogen videre derfra.

Kontakt oppdretter:
Inger Marie Meen