Nyheter

Jaktcocker kull ventes

02 Sep, 2022

Kategorier: Valpeformidling

Kennel Novalie Hunter venter jakt cocker valper.

Mor: Ing-vill (DK17514/2020) https://www.dogweb.no/hundedatabase/dog?id=bcb20625-2a90-4e7a-a67c-4676f9be94fb

Helse status: 
HD A/A
AD:0
Øyne: UA
Meritter FK apport og 1. BK

Ing-vill er en jaktcocker med stor "will to please", hennes apporteringsglede og lyst til å bære har vært fremtreden siden tidlig valpestadie. Hun har god markering, og hun jobber hardt uten å miste lyst, iver og glede i trening. I søk er hun lett føre og kan føres med få hjelpemidler, kun lett føring med kropp er nødvendig. Hun går alltid i skuddhold og er førervar. Sitter på skudd,vingeslag,  fløyte og plystring- så god RIO. Har et godt temperament som gjør hun omgjengelig med andre hunder. Da Ing- vill var knapt 10 mnd gjennomførte hun FK apportprøven og har vært pick up dog for andre eldre hunder. 

Far: Ah tibs Golden Celebration (SE45737/2019)
http://www.rasdata.nu/cocker/
https://www.dogweb.no/hundedatabase/dog?id=a4e091a3-6f2e-4dc1-a2bb-461a6e1962a3&stamLabel=farge

Helse:
HD B
Øye: UA

Meritter: Vattenprov og 1. Økl, SM vinner ungdomsspaniel 2022.

Chip er en trivelig hund med godt gemytt , og stor jaktlyst. Eier Niklas beskriver Chip som en hund som umiddelbart sitter på skudd, god fart og stil i sitt arbeide. Gjennomsøker terreng godt, og finner Chip ikke fugl er det ikke fugl i terrenget. Han gjennomsøker terrenget nøye , og har god kontroll på hvor langt han kan gå. Han går tøft både i soft terreng og i vanskelig terreng. Under Ungdoms SM gikk Chip med ung fører som hadde trent han en gang og tok hjem seier nå i 2022. Han fungerer bra med andre hunder og er alltid glad for å få jobbe. 

Innavlsgrad er beregnet til 0,58% 

Vi håper på å få til en kombinasjon som vil gi jaktcockere med stor jaktlyst, apporteringsvilje og som er lett trenede.

Valpekjøpere ønskes taes kontakt på PM eller per telefon hvor dere forteller litt om hva slags hund dere ønsker, plan for valpen og hvilket hjem dere kan tilby. Jakt cocker er en støtende fuglehund som krever stimulering og forståelse for å trives. Så valper selges fortrinnsvis til erfarne hundetrenere som ønsker bruke hunden på til jakt og jaktprøver, og hundesport eller tjeneste.

Kontakt:
Marthe Steen telefon 482 53 687