Nyheter

NM i blodspor 2015

11 Sep, 2015

Kategorier: Nyheter, Bruks
img

Årets NM i blodspor ble arrangert av Norsk Retrieverklubb avd. Sunnmøre ved Fjellseter skiarena i Sykkylven 8. august.

Det var 44 påmeldte. 39 av disse hadde to eller flere hederspremier, og kom med i konkurransen. I tillegg var fjorårets vinner med, i alt 40 deltakere. Disse var fordelt på 13 ulike raser: 11 spaniels (9 engelske springere, en engelsk cocker spaniel og en clumber spaniel), 10 retrievere (to labrador retrievere, fire tollere og fire flatcoated retrievere), to Basset fauve de Bretagne, sju dachs, fire Beagle, tre elghunder, en vorsteher, en hollandsk gjeterhund og en stabijhoun.

Sporforholdene var gode, det var ganske fuktig og ca 12-15 grader i området. Det var en del tåke i området om morgenen, men den forsvant på formiddagen. Det var en god del vilt i terrenget, noe som ga utfordringer i sporarbeidet.

Følgende hunder gikk til finalen: en engelsk springer spaniel (Fantins Whinny), to dachs (Jegerbo's J Rally Mally og Skogslettas FD Toya), to elghunder (Kullskogens Rt-Cassi og Losnabakkens VT Cevita) og en basset (Åstdalens Ronja).

2I alt ble det gitt 15 førstepremier med hederspremie, 14 førstepremier, 1 andrepremie og 1 tredjepremie. Ni ekvipasjer nullet.

Resultatene for de 11 spanielene ble to førstepremier med HP, fire førstepremier, en andrepremie, en tredjepremie og tre nuller.

En oppdretter, Kennel Desperado, hadde tre deltakende hunder, fem oppdrettere hadde med to hunder (Mi-Mio, Lysholttunet, Åstdalen, Losnabakken og Røraskogen) og 26 oppdrettere hadde med en hund. For en av hundene mangler det informasjon om oppdretter i katalogen.

NRK Sunnmøre var til stede og dekket begivenheten. Det kommer trolig flere saker på internett og tv om NM de kommende dagene. Les saken

her.

Vinner av NM i blodspor 2015 ble Anders M. Andersen med Kullskogens Rt-Cassi (elghund). Andersen vant også i fjor, og kan nå legge til tittelen NMB-15 i hundens stamtavlenavn.
1Helene Berglund med Fantins Whinny (engelsk springer spaniel) ble nr to, mens Endre Hovden med Jegerbo's J Rally Molly (dachshund strihår) ble nr 3.

Espen Wathne ble nr 4 med sin Basset fauve de Bretagne, Åstdalens Ronja. Hans-Einar Kristoffersen ble nr 5 med dachsen Skogslettas FD Troya, og Wenche og Olav Solvang ble nr 6 med elghunden Losnabakkens VT Cevita. Alle de nevnte fikk 1. premie med HP.

Vi gratulerer!